En delegation från Sverige besöker vårt samarbetsprojekt i Milano. På bilden ovan Statssekreterare Elisabeth Backteman från Näringsdepartementet, kökschefen Julien Chiudinelli från Husmansbord-partnern Björk Swedish Brasserie, Sveriges ambassadör vid FN:s jordbruks- och livsmedelsorganisation (FAO) Cecilia Nordin van Gansberghe samt Björks multientreprenör, vår egen Giuliana Rosset.
Vi besökte det pågående evenemanget Taste of Milano där vi kan glädjas åt att Björk Swedish Brasserie är en utvald samarbetspartner och där inbjudna besökare kan smaka på Milanos bästa mat.

Delegationen som bestod av Mathilda Åberg, Cecilia Nordin van Gansberghe, Maja Brännvall och Elisabeth Backteman fick en presentation på arkitektkontoret Studio Nicola Quadri, där vi inledde vårt samarbete för över tre år sedan. Det ligger undangömt i en oasliknande innergård mitt i centrala Milano.
Mannen med dom läckra smörgåsarna på bilden är Mattias Sjöblom, som allt sedan samarbetet skapades varit en kulinarisk nyckelspelare mellan Husmansbord-Grythyttan och Björk-Italien. Efter att Elisabeth Backteman intervjuats av en viktig italiensk dagstidning (under tiden som vi övriga fick alkoholfria förfriskningar) styrdes stegen mot Björks restaurang och butik där också ministerrådet Erika Ferrer från Sveriges ambassad i Rom anslöt senare på kvällen. Kökschefen, Grythytte-tjejen Rebecca Varjomaa gav alla en oförglömlig måltidsupplevelse med svenska och italienska drycker serverade av hovmästare Stefano Rolland.