Nu pågår bedömningarna i årets jakten på Sveriges bästa landskapsmat för fullt. Här ovan är en bild från igår när Grythyttans egen Carl Jan Granqvist ger sin syn på några av produkterna. Närmare 120 är till slut anmälda, tyvärr har logistiken ställt till det en del så allt var inte på plats ens igår. På måndag och tisdag bedöms det som inte kom fram i tid och vi kan lova alla anmälda, transportkrångel till trots, att en bred och rättvis bedömning med skriftlig feedback kommer enligt plan. Vi har flera olika paneldeltagare de olika dagarna och en presentation av dem kommer efter hand.
Här är en bild på ett härligt gäng med olika infallsvinklar och kompetenser. De tre kockeleverna Alexander, Nicolina och Nicklas backas upp av sin lärare Fredrik samt matSveriges mentor Carl Jan.
Professor Sven Eliaeson (t.v) i samtal med entreprenören och bergsmannen Stefan Agorelius (min far)

Orsaken till att jag inte lägger upp några tydliga matbilder från bedömningen är att vi bara offentliggör vilka produkter som diplomeras, och det står inte klart ännu.

Husmansbord-vännen Ulf Elfving kan tyvärr inte vara med oss i denna provningen förresten, för han är på kurs hos vår samarbetspartner Le Cordon Bleu i Paris! Ett fint bloggreportage i Expressen Mitt Kök hittar du här