HEROES OF SWEDISH FOOD

Denna veckan är alldeles speciell, Zelmerlöw tog hem Eurovision och rusiga av det ska vi prova produkter i jakten på Sveriges bästa landskapsmat här på Saxhytte Gård i Grythyttan.
Adminstrationsarbetet och förberedelserna pågår för fullt och det kommer produkter från alla möjliga hörn av landet, med många olika transportsätt… Schenker, DHL, Posten, Frigoskandia, personbil…ja, listan kan göras lång. Några landskap har samordnat sin leverans, toppen tycker vi förstås. Logistik är en stor nöt att knäcka inte bara när det är prover som ska fram, det är också avgörande för att en produkt ska komma till sin kund i rätt tid och till rätt pris.
På tal om Eurovision så fick jag för ett antal år sedan frågan om jag med Husmansbord var ute efter att göra nån slags jävla melodifestival för maten… Och jag minns inte vad jag svarade faktiskt, frågan kom från en person jag haft stor respekt för, men så här i efterhand kan jag svara nej. En melodifestival är en melodifestival. Ett Husmansbord är ett Husmansbord. Men om vi pratar om hur vi hittar våra hjältar så är jag med. Vi måste lyfta det vi gillar, berätta för vänner hemma och utomlands, och tillsammans vara våra egna Heroes of our time.