Varma hälsningar till alla Husmansbord-vänner. Till att börja med vill vi hälsa till alla som väntar på årets feedback från bedömningen att den skickas i denna stund som planerat. Vi hoppas att det kan vara till nytta och glädje i fortsatt strävan att lyfta landskapsmatens mervärden.

Nu till en stor händelse för Svensk-Italienska relationer;
Årets stora begivenhet för Sverige-främjare och svenska företag i Italien har gått av stapeln i Milano. Camera di Commercio Italo-Svedese Assosvezia, den svensk-italienska handelskammaren, arrangerade galamiddag med Svenskt Julbord och Lucia-firande på lyxhotellet Melia, precis intill San Siro-stadion.

Husmansbords Italien-baserade samarbetspartner Björk-Swedish Brasserie lagade och serverade julmaten tillsammans med de svenska kockarna Mattias Sjöblom, Henrik Widqvist och Sebastian Valdemarsson.
Pelle Agorelius och Ewa Hector Agorelius från Husmansbord var på plats tillsammans Anette Kullin-Jonsson från Konsum Värmland, Björks huvudleverantör.
Programledaren Filippa Lagerbäck var kvällens värdinna. Elena Alemanno från IKEA, ordförande i Assosvezia och Sveriges Ambassadör i Italien Ruth Jacoby höll tal och delade ut utmärkelsen ”Årets Sverigefrämjare 2014” till Laura Cangemi, Maria Cristina Lombardi och Katia De Marco för deras seminariesatsning på översättning av barn- och ungdomslitteratur från svenska till italienska.

Bland delikatesserna som serverades på julbordet fanns många Husmansbord-diplomerade produkter samt andra noggrant utvalda svenska produkter och råvaror, bland annat Kalix Löjrom från Junkön, julskinka och whiskysenap från Nibble Gårdsgris, delikatessosten Blå Alvar,
långlagrade hårdostar från Allerum, Knäckebröd från Leksandsbröd samt
Pyramidbageriet, Mårdängs kallpressade rapsolja, Skogsglögg från Grythyttan Vin och alkoholfria Saxhyttegubbens Blåbär 100%. Vid minglet inför middagen bjöds en smakstart med bland annat Gäsenes ost Julspecial och Saxhyttegubbens alkoholfria Lingon 100% Snaps.
Kockarna fick mycket beröm för sina insatser, och flera gäster adresserade särskilda hyllningar till sillbordet och hårdostarna, såväl som de svenska bärdryckerna.